.

Hedeflerimiz

Firma ürünlerinin test maliyetlerinin düşürülmesi, gerçekleştirilmesinde zorlanılan ileri test hizmetlerini verecek donanımların sağlanması ve hizmetlerin verilmesi, tasarım ortamının yaratılması ile bu çalışmaları yürütecek personelin eğitilmesini sağlamak,

 

Yeni ürünler geliştirmek ve geliştirilen projelerle yüksek fiyatla süt sanayicisine sunulan ithal ürünlerin yerini alabilecek ve ülke profiline uygun yapı, tat ve kokuya sahip ürünlerin üretilmesini sağlamak,

 

Üretim maliyetlerini azaltmak,

 

Mikrobiyal inaktivasyon için yeni stratejiler geliştirerek özellikle çiğ sütte ürün güvenliğini sağlamak,

Kurulacak pilot süt işletmesi ile laboratuvar koşullarından endüstriyel boyuta üretimi taşımak, sorunların algılanmasını kolaylaştırmak

 

Geleneksel ürünlerin endüstriyel üretimi için standardizasyon çalışmalarını yapmak, üretimlerinde karşılaşılan sorunlara çözüm odaklı projeler gerçekleştirmek,

 

Süt ve ürünlerinde bozulmalara neden olan etmenleri belirleme ve önleme yollarına ışık tutarak, üreticinin ve süt sektörünün zarara uğramasının önlenmesine yardımcı olmak,

 

Sütte bulunan hastalık etmeni mikroorganizmalara ait hızlı tanı kiti üretilerek hem ülke ekonomisine katkı sağlamak, hem de araştırmacılara maliyeti düşük kit üretmek,

 

Üreticilerden toplanan süt ve geleneksel süt ürünlerindeki mikrobiyal çeşitliliği kültüre dayalı ve kültüre dayalı olmayan metotlar ile belirlemek,

 

Coğrafi işaret tescili ile ilgili projeler geliştirmek,

 

Geleneksel süt ürünlerinin markalaşmasına yönelik çalışmalarda bulunmak,

 

Akıllı ambalaj materyalleri üretmek,

 

Nitelikli insan gücüne katkı sağlamak.

hakkımızda

  • Genel bilgi
  • Baka
  • Hedeflerimiz
  • Kapsam
  • Yönetim
  • Akademik Personel
  • İdari Personel