Firma ürünlerinin test maliyetlerinin düşürülmesi,
gerçekleştirilmesinde zorlanılan ileri test hizmetlerini verecek donanımların
sağlanması ve hizmetlerin verilmesi, tasarım ortamının yaratılması ile bu
çalışmaları yürütecek personelin eğitilmesini sağlamak,
Yeni ürünler geliştirmek ve geliştirilen projelerle yüksek fiyatla süt
sanayicisine sunulan ithal ürünlerin yerini alabilecek ve ülke profiline uygun
yapı, tat ve kokuya sahip ürünlerin üretilmesini sağlamak,
Üretim maliyetlerini azaltmak,
Mikrobiyal inaktivasyon için yeni
stratejiler geliştirerek özellikle çiğ sütte ürün güvenliğini sağlamak,
Kurulacak pilot süt işletmesi ile laboratuvar koşullarından endüstriyel
boyuta üretimi taşımak, sorunların algılanmasını kolaylaştırmak
Geleneksel ürünlerin endüstriyel üretimi için standardizasyon çalışmalarını
yapmak, üretimlerinde karşılaşılan sorunlara çözüm odaklı projeler
gerçekleştirmek,
Süt ve ürünlerinde bozulmalara neden olan etmenleri belirleme ve önleme
yollarına ışık tutarak, üreticinin ve süt sektörünün zarara uğramasının
önlenmesine yardımcı olmak,
Sütte bulunan hastalık etmeni mikroorganizmalara ait hızlı tanı kiti
üretilerek hem ülke ekonomisine katkı sağlamak, hem de araştırmacılara maliyeti
düşük kit üretmek,
Üreticilerden toplanan süt ve geleneksel süt ürünlerindeki mikrobiyal
çeşitliliği kültüre dayalı ve kültüre dayalı olmayan metotlar ile belirlemek,
Coğrafi işaret tescili ile ilgili projeler geliştirmek,
Geleneksel süt ürünlerinin markalaşmasına yönelik çalışmalarda bulunmak,
Akıllı ambalaj materyalleri üretmek,
Nitelikli insan gücüne katkı sağlamak.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Süt Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Merkezi Laboratuvarı
İstiklal Yerleşkesi, 15030 BURDUR
+90 248 213 2009
makusut@mehmetakif.edu.tr
© 2018 Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi