.

KALİTE POLİTİKAMIZ

GIDA GÜVENLİĞİ VE KALİTE POLİTİKASI

Makü Çiftliği Süt Ürünleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz Süt ve Süt Ürünlerinin üretim aşamasında; hammadde olan çiğ sütün ve diğer girdilerin temini, onaylanmış hammaddeleri kullanarak Keçi sütünden Deri Tulum Peyniri, Bidon Tulum Peyniri, Tam Yağlı Taze Beyaz Peynir, Eritme Peyniri, Manda sütü, Yoğurdu, kaymağı, Homojenize, Süzme Yoğurt, Ayran, Rulo Kaymak ürünlerimizin tasarımı, üretimi, paketlenmesi, depolanması ,sevkiyatı ve satışı ile ilgili tüm alanlarında, yüksek kaliteli, lezzetli, sağlıklı ve güvenilir ürünleri gelişmiş teknolojileri kullanarak üretirken uymayı taahhüt ettiğimiz Gıda Güvenliği ve Kalite politikamız ;

• Hammaddenin ve diğer girdilerin onaylı tedarikçilerden temini, girdi kontrollerinin yapılması, onaylanmış girdileri kullanımıyla başlayıp son ürün sevkiyatına kadar olan tüm süreçlerde ilgili ulusal ve uluslararası güncel mevzuat, tebliğ ve/veya kanunlara ,İhracat yaptığımız ülkelerin yasal ve diğer şartlarına, Avrupa Parlamentosu ve Konseyi’nin 853/2004 Sayılı Tüzüğü’ne, Organik Üretim şartlarına, Kalite ve Gıda Güvenliği Standartlarına, Helal üretim koşullarına ve sağlık kurallarına ve otantisiteye uygun ürün üretmek,

• Hammadde ve diğer girdilerin kabulü, depolanması, tüm üretim süreçleri, sevkiyat ve müşteriye arzı aşamalarında dünyadaki güncel Gıda Güvenliği risklerini (Fiziksel, Kimyasal, Mikrobiyolojik, Alerjen, Radyoaktivite, GDO, Sabotaj, Tağşiş, Otantisite vb.) takip etmek ve risk değerlendirmelerine göre gerekli önlemleri alarak güvenilir, yasal ve otantik ürünler üretmek,

• İyi Üretim Uygulamaları (GMP), İyi Hijyen Uygulamaları (GHP) ve uygun çevre ,şartlarını sağlamak,

• Ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak kurmuş olduğumuz Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim sistemimizi sürekli iyileştirilmesini, geliştirilmesini sağlamak ve etkinliğini arttırmak için teknolojik gelişimler ile destekleyerek işletme verimliliğini arttırmak, iyileşme ve gelişmeyi sağlamak,

• Her defasında tercih edilen marka olmak için müşteri talep ve beklentilerine uygun mamuller üretmek

• Müşteri ve tedarikçilerimizle etkin, verimli ve yapıcı iş birliği içinde olmayı ve tüm paydaşlarımızın beklentilerini en üst kalite seviyesinde, eksiksiz ve belirlenen sürede karşılamayı,

• Her kademede eğitimli ve bilinçli personel yaklaşımını benimsemek ve uygulamak, personelin bilgi ve beceri düzeylerinin artırılması yönünde sürekli eğitim faaliyetlerinde bulunmak, İlkelerinden oluşmaktadır 

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Süt Ürünleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü.


süt işleme birimi